RUČNI ZGLOB I ŠAKA

ZAŠTO BOLOVI U RUČNOM ZGLOBU I ŠACI?

Postoji niz simptoma koji nas upozoravaju da su šaka i ruka bolesne. Najčešći simptomi su bol, nelagoda, trnci, slabost, nespretnost, smanjen opseg pokreta zglobova, oteklina, deformacija, crvenilo itd. Ovisno o vrsti i uzroku bolesti, oštećenju tkiva (uzrok su ponavljajuća mikroozljeđivanja) ili jednokratnoj većoj ili manjoj ozljedi.

Činjenica je da rijetko ispravno i pravovremeno reagiramo na različite simptome u području šake i ruke. Neki od važnijih razloga za takvo ponašanje su ti što umjesto bolesne ruke možemo više upotrebljavati zdravu. Također je jedan od faktora što nam netko može pomoći ili u najgorem slučaju, netko drugi može obavljati poslove koje smo mi radili. Međutim, ako se zbog simptoma na nogama otežano krećemo ili se uopće ne možemo kretati, tada najčešće odmah zatražimo pomoć liječnika.

Daljnji čest razlog nepravovremenog javljanja liječniku je ignoriranje simptoma. Po kriteriju pacijenta, često simptomi nisu dovoljan motiv za javljanje liječniku. Statistika pokazuje da svatko od nas više puta u životu ima manje ili veće tegobe i simptome u području šake i ruke.

Na šaci ima oko 100 puta više osjetnih receptora (osjetnih tjelešaca) nego npr. na stražnjoj strani noge. To dokazuje važnost šake kako osjetnog tako i funkcionalnog organa. Začuđujuće je koliko su brojni receptori smješteni i na laktovima. To ukazuje i na njihovu važnost u tom smislu.

Bol je iskonsko iskustvo ljudi i zapravo je korisno upozorenje da nešto treba poduzeti. Ako se to upozorenje ne sluša, dolazi do manjih ili većih, prolaznih ili trajnih oštećenje tkiva, organa ili – ponekad – cijeloga organizma.

Najlošije ishode liječenja imaju bolesnici i ozljeđenici koji odlično toleriraju bol i ostale simptome, jer se javljaju kasno, tj. kad im se znatno manje može pomoći zbog uznapredovalog stadija bolesti i pojave trajnih posljedica. Bolje prolaze oni pacijenti koji reagiraju na simptome na vrijeme, odnosno na samom početku bolesti. Najbolji primjer za to su bolesnici s kompresijskim sindromima živaca. Daleko najčešći kompresijski sindrom na ljudskom tijelu je sindrom karpalnog kanala ili tunela (link na karpalni kanal/tunel) koji se nalazi u području ručnoga zgloba sa strane dlana.

Liječenje uvelike ovisi o uzroku bolesti,simptomima i osobnim ciljevima.Kod nas u centru ćete dobiti pravilnu dijagnozu i liječenje vrhunskim metodama fizikalne terapije.

VRSTE TERAPIJA KOJE SE KORISTE U NAŠEM CENTRU:

C:\Users\NN\Desktop\VAC 5000.png

C:\Users\NN\Desktop\SMART  4000.png

C:\Users\NN\Desktop\AURALIFE NEW\VRSTE TERAPIJA\LASER.png

C:\Users\NN\Desktop\AURALIFE NEW\VRSTE TERAPIJA\MAGNETOTERAPIJA.png

C:\Users\NN\Desktop\AURALIFE NEW\VRSTE TERAPIJA\ULTRAZVUK.png

C:\Users\NN\Desktop\AURALIFE NEW\VRSTE TERAPIJA\VAKUUM TERAPIJA.png

ZA DODATNE INFORMACIJE VEZANE UZ APARATURU POGLEDAJTE U POSEBNOM DIJELU WEB STRANICE KOJA SE ZOVE VRSTE TERAPIJA U AURA CENTRU!

NARUČITE SE NA PREGLED!

UNESITE U OBRAZAC VAŠE PODATKE:

IME I PREZIME:

ADRESA:

BROJ TELEFONA:

EMAIL :

ŽELJENI DATUM TERMINA:

ŽELJENO VRIJEME TERMINA (PRIJE ILI POPODNE):

OPIŠITE VAŠE SIMPTOME: