KUK BOLESTI UVOD

ZAŠTO BOLOVI U PODRUČJU KUKA?

Zglob kuka je načinjen tako da može izdržati ponavljanje pokreta i tjelesnu težinu. Ovo je najveći zglob u ljudskom tijelu.

Kada god koristite kuk (trčanje, hodanje) hrskavica će što je više moguće smanjiti trenje i spriječiti nastajanje oštećenja.

https://www.centarzdravlja.hr/serve/www/delivery/lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=50&loc=https%3A%2F%2Fwww.centarzdravlja.hr%2Fzdrav-zivot%2Ftreca-dob%2Fuzroci-bolova-u-kukovima%2F&referer=https%3A%2F%2Fwww.google.hr%2F&cb=b69a57393f

Bez obzira na njegovu čvrstoću, kuk nije neuništiv. Starenjem i kretanjem se hrskavica troši, a može doći i do oštećenja. Mišići i vezivno tkivo kuka mogu postati oštećeni, a sam kuk može napuknuti tijekom pada ili drugih vrsta ozljeda.

Ako osjećate bol na području jednog ili oba kuka, svakako se trebate upoznati s najčešćim uzrocima te boli.

Simptomi bolova kuka

Ovisno o stanju koje uzrokuje bol kuka, možete osjećati bolove na području:

  • bedara
  • unutrašnjosti kuka
  • prepona
  • vanjskog dijela kuka
  • stražnjice

Ponekad se bolovi ostalih dijelova tijela, kao što su bolovi na donjem dijelu leđa, šire na područje kuka.

Ako je u pitanju bol kuka, primijetit ćete kako se pogoršava nakon intenzivnije aktivnosti, naročito ako je uzrokovana artritisom.

Liječenje bolova u kukovima uvelike ovisi o uzroku bolesti,simptomima i osobnim ciljevima.Kod nas u centru ćete dobiti pravilnu dijagnozu i liječenje vrhunskim metodama fizikalne terapije.

Liječenje uvelike ovisi o uzroku bolesti,simptomima i osobnim ciljevima.Kod nas u centru ćete dobiti pravilnu dijagnozu i liječenje vrhunskim metodama fizikalne terapije.

VRSTE TERAPIJA KOJE SE KORISTE U NAŠEM CENTRU:

C:\Users\NN\Desktop\VAC 5000.png

C:\Users\NN\Desktop\SMART  4000.png

C:\Users\NN\Desktop\AURALIFE NEW\VRSTE TERAPIJA\LASER.png

C:\Users\NN\Desktop\AURALIFE NEW\VRSTE TERAPIJA\MAGNETOTERAPIJA.png

C:\Users\NN\Desktop\AURALIFE NEW\VRSTE TERAPIJA\ULTRAZVUK.png

C:\Users\NN\Desktop\AURALIFE NEW\VRSTE TERAPIJA\VAKUUM TERAPIJA.png

ZA DODATNE INFORMACIJE VEZANE UZ APARATURU POGLEDAJTE U POSEBNOM DIJELU WEB STRANICE KOJA SE ZOVE VRSTE TERAPIJA U AURA CENTRU!